Rugbrødslagkagen

Opskrift på Rugbrødslagkage

6 æg
200 g brun farin
2 spsk. kakaopulver
1,5 tsk. bagepulver
150 g rugbrød
0,5 liter fløde
En god solbærmarmelade
100 g revet rugbrød
Smør til formen

Varm ovnen op til 175 grader. Pisk æg og farin i en skål for sig. Sigt kakaopulver og bagepulver, og vend det med revet rugbrød. Bland det sammen, og kom det i en smurt form på ca. 22-25 cm. og bag i ca. 30 minutter. Prik i dejen for, at se om den er færdig. Skær den tværs igennem. Når bundene er kølet ned, pisk fløden let og saml lagkagen med et lag af solbærsyltetøj og letpisket fløde i midten og i toppen af lagkagen.

TIP: Bundene kan fryses. Pak dem godt ind, når de er kølet ned og læg dem i fryseren.

Få 10 opskrifter til at genoplive dit gamle brød her