Økologi og dyrevelfærd

DYREVELFÆRD I LAGKAGEHUSET

I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har Lagkagehuset besluttet at gøre en indsats for at løfte velfærden for kyllingerne vi bruger i vores sandwich og salater, og det bliver en indsats i to etaper.

Den første konkrete handling, der kommer ud af samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse er, at vi kun vil bruge kyllingekød fra den langsommere voksende kyllingerace Ranger Gold.

Det er flere år siden, at Lagkagehuset udfasede brugen af buræg i vores opskrifter på brød, kager, sandwich og salater.

Fakta om kyllingerne i Lagkagehuset.

  • I løbet af sommeren 2020 skal al kylling vi anvender minimum have ét statsligt dyrevelfærdshjerte.

  • Senest ved udgangen af 2022 skal al kylling vi anvender leve op til minimum 2 statslige dyrevelfærdshjerter.

Økologi

Vi bager gerne økologisk og anvender økologiske råvarer, når vi kan få dem af en lige så høj og ensartet kvalitet som de konventionelle.

Vi har både økologiske specialbrød og rugbrød på hylderne, og vi arbejder hele tiden på at udvikle nye spændende økologiske produkter. Vi er dedikerede, men ikke fanatiske.

Økologisk mælk

Vi brygger vores kaffe med økologisk mælk fra Naturmælk, der kommer fra økologiske køer, der går på græs fra april til og med september.