TIL KAMP MOD MADSPILD

Kampen mod madspild

I Lagkagehuset er vi på en mission. Vi vil gøre en forskel i kampen mod madspild.

Derfor arbejder vi målrettet med at genanvende de produkter, som ikke bliver solgt i vores butikker, når dagen er omme.
Vores konditorer og bagere genanvender blandt andet vores wienerbrød og rugbrød til fremstilling af træstammer, romkugler og rugchips.

Madspilds-appen Too Good To Go er en vigtig samarbejdspartner for os, og vi er stolte af, at vores gæster dagligt bidrager til at redde måltider.
På knap et år har vores engagerede reddet over 200.000 måltider med Too Good To Go.

Du kan se hvordan vi arbejder med at bekæmpe madspild i hverdagen i videoerne nedenfor, som er filmet i samarbejde med Too Good To Go.

" frameborder="0" title="FRA SPILD TIL BAGVÆRK" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen>

FRA SPILD TIL BAGVÆRK

Som bageri har vi en lang tradition for at bekæmpe madspild. Vi kan blandt andet trylle det wienerbrød, som ikke blev spist i dag om til romkugler og træstammer i morgen.

I videoen kan du høre Rondja, konditor i Lagkagehuset på Christianshavn, fortælle om hvordan hun arbejder med madspild i sin hverdag.

Det er ikke alt vi kan genanvende når dagen er omme, og derfor er vi rigtig glade for at det kan reddes med Too Good To Go.

NÅR HYLDERNE SKAL TØMMES

Hvordan sørger man for at have nok på hylderne sidst på dagen - men stadig bekæmpe madspild?

Emil er teamleder i Lagkagehuset på Værnedamsvej i København. Hør ham fortælle om hvordan han bekæmper madspild i sin dagligdag.

Når dagen er omme tømmes hylderne og det som kan genanvendes leveres tilbage til bageriet, mens det som ikke kan genanvendes reddes med Too Good To Go.

" frameborder="0" title="NÅR HYLDERNE SKAL TØMMES" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen>

KAN BRØD VÆRE BÆREDYGTIGT?

Hvordan nedbrigner vi madspild når vi udvikler morgendagens brød og kager?

Thomas Steinmann er innovationsbager i Lagkagehuset og fortæller her om hvordan han tænker madspild ind når han udvikler nye produkter.

Leder du efter inspiration til hvad du kan gøre hvis dit brød er blevet tørt, så har Thomas lavet tips og tricks til lækre opskrifter du kan give dig i kast med derhjemme.

BRØDCHIPS

Sprøde brødchips er en lille smule vanedannende og er særligt gode på et tapasbord. Dyp dem i hvad som helst, nyd dem med ost, pesto og hummus eller giv junior nogle stykker med i madpakken.

Du skal bruge: blandet hvedebrød og rugbrød, solsikkeolie eller rapsolie og flagesalt.

ARME RIDDERE MED VANILJEIS OG FRISKE BÆR

Armeriddere er noget af det lækreste, der kan komme ud af overskudsbrød. De er geniale til weekendsbrunchen eller bare når den søde tand kalder.

Du skal bruge: 4 skiver lyst hvedebrød, 2 æg, 2 dl fløde, lidt olie og smør, 1 tsk. kanelsukker, evt. friske bær, 4 kugler vaniljeis eller andre favoritter.

RUGBRØDSLAGKAGE

Rugbrødslagkagen har rødder i Sønderjylland og hvis der er noget de er gode til, så er det at samles om et godt kaffe- og kagebord!

Du skal bruge: 6 æg, 200 g brun farin, 2 spsk. kakaopulver, 1,5 tsk. bagepulver, 150 g revet rugbrød, 0,5 liter fløde, en god solbærmarmelade, smør til formen.