Kaffe

Fra bønne til kop

Kaffe er mere end blot en morgenrutine - det er en smagsoplevelse. I Lagkagehuset går vi op i alle faser af kaffebønnens rejse. Fra de røde bær på buskene, til den nænsomme ristning på eget risteri, til den kærlige brygning, som vores dedikerede baristaer udfører i butikkerne. Alt sammen for at sikre, at du får den bedste kaffeoplevelse hver gang.

Direct Trade

Kaffens rejse starter med kaffebønnerne, og de arabicabønner vi har valgt er dyrket og plukket i Honduras. Her handler vi direkte med dedikerede kaffefarmere, hvilket betyder, at kaffen er etisk handlet, helt uden mellemled.

Vores kaffe

Vores kaffeblend består af to forskellige sorter arabicabønner fra Honduras: Bourbon og Caturra. De syrlige noter fra Caturra og den søde, fyldige karakter fra Bourbon giver en rund, fyldig og balanceret kaffeprofil med noter af lys chokolade, hasselnød og mandel. Vi benytter os af metoden 'washed', hvilket betyder, at bønnerne afskilles fra kaffebærets frugtkød og vasket rene inden de lægges til tørre under solen i Honduras. Denne metode giver kaffen en ren, lys smagsprofil.

Ristning

Efter kaffebønnerne er høstet, behandlet og tørret, fortsætter deres rejse med ristningsprocessen. Vores bønner ristes og kvalitetssikres i vores kafferisteri, Modern Standard. Her ristes de i den lyse ende af medium-ristning, så de forskellige sorter kan udfolde deres nuancer og kompleksitet til fulde.

Brygning

Bønnerne er høstet, behandlet, tørret og ristet og har nu fundet vej til bagerbutikkerne, hvor den sidste fase af kaffens rejse er nået. God kaffe er lavet af folk, det ved, hvad de laver, og derfor er kaffeuddannelse vigtig for os. Alle vores bagerbutikker har derfor uddannede kaffemestre, som er ansvarlige for, at hver eneste kaffe vi serverer, er brygget korrekt.

Vi bruger økologisk mælk fra Naturmælk, og du kan vælge mellem sødmælk, barista mælk 1,5%, barista mælk 0,7% eller laktosefri. Foretrækker du et plantebaseret alternativ, kan du vælge plantedrik med havre fra DRYK helt uden merpris.

Du har også altid mulighed for at få sirup i dine kaffedrikke og her kan du vælge mellem hasselnød, karamel eller vanilje.

20% Studierabat

Kaffe og studieliv går hånd i hånd, og derfor giver vi studerende 20% på alle vores varme drikke og iced drinks, ved fremvisning af gyldigt studiekort.
Rabatten er personlig og gælder kun den studerende.

Modern Standard Coffee

Når du drikker kaffe i Lagkagehuset er bønnerne nøje udvalgt, ristet og kvalitetssikret på vores kafferisteri Modern Standard Coffee. Modern Standard Coffee er et startup kafferisteri, der drives af entreprenør Lynsey Harley. Lynsey er uddannet og licenseret Q-grader, hvilket betyder, at hun er professionel kaffesmager, som man kender det fra vinverdenens Sommerliers.

Lagkagehuset x ocean bottle

Hjælp os med at nedbringe forbruget af engangskopper ved at medbringe din egen genanvendelige kop, og få 50 point ekstra i appen for hver kaffe du køber. Vores termokop fra Ocean Bottle er fremstillet af 100% genanvendelige materialer. Ved at bruge Ocean Bottle bidrager du til at redde havet fra 11,4 kg plastik - det svarer til at 1000 plastikflasker slipper for at ende i havet! Samtidig holder den din kaffe dejlig varm i op til 6 timer, og så kan du smide den i tasken uden at spilde en dråbe. 

*Du finder Ocean Bottle i udvalgte Lagkagehuse

Prøv vores decaf

Det glæder os at kunne introducere koffeinfri espresso i hele landet! Kig forbi dit lokale Lagkagehuset, hvor du nu kan nyde din favoritkaffe helt uden koffein. Det gælder selvfølgelig også vores Iced varianter.

Vores koffeinfri kaffe kommer fra Colombia og er lavet af kaffebønner af sorten Caturra, som har en dejlig rund og let syrlig smagsprofil. Efter høstning og behandling gennemgår bønnerne en dekoffineringsproces og ristes derefter i den lyse ende af medium for at bevare bønnernes smagsnuancer. Det giver en skøn, mild kop kaffe med en let syrlig undertone og noter af sød toffee og chokolade.