Hvem er vi?

Hvorfor hedder vi Lagkagehuset?

I 1991 åbnede Ole Kristoffersen det første bageri i stueetagen på Torvegade ved Christianshavns Torv.

Bygningen fra 1930 ligner en gigantisk lagkage med de skiftevis flødeskums- og cremefarvede lag, og gav anledning til at kalde bageriet for Lagkagehuset.

Ole & Steen

Løbende åbnede Ole flere bagerier i København, men først i 2008 blev Lagkagehuset til det, vi kender i dag, da Ole fandt sammen med Steen Skallebæk. Han ejede på det tidspunkt en række jyske bagerier under navnet Skallebæk Bageri med hovedsæde i Haderslev.

De to bagere havde hver for sig med stor succes, og et nærmest identisk forløb, drevet bagerier i hver deres del af landet. Steen i vest og Ole i øst. Nu fandt de sammen i en fælles passion for godt bagværk og en ambition om, at deres brød og kager skulle ud til hele landet. At gå til bageren skulle være en oplevelse, og gæsterne i Lagkagehuset skulle have kompromisløse smagsoplevelser, de ikke glemte lige med det samme. Det skulle ske med høj kvalitet, gode råvarer, godt håndværk og en sans for ekstraordinær service i kontakten med gæsterne.

Fotograf: Marie Louise Munkegaard

Godt brød til hele landet

Så gik det stærkt. Fra epicentrene i København og Haderslev bredte Lagkagehuset sig ud over hele landet, og i 2017 var der mere end 80 lokationer i Danmark.

Det år skete en væsentlig ændring. Lagkagehuset blev solgt til kapitalfonden Nordic Capital, hvilket blev et hjertevarmt og rørende farvel og tusind, tusind tak for alt til grundlæggerne Ole og Steen. Men deres ånd og den kompromisløse indstilling til kvalitet, gode råvarer og fremragende service efterlever vi alle stadigvæk hver eneste dag.

Den lokale bager

Fra hovedstaden i øst, Hjørring i nord, Haderslev i syd og Herning mod vest findes nu mere end 100 Lagkagehuset – og flere kommer til. Vi er den lokale bager – lige meget hvor i landet vi ligger.

Vi gør os altid umage for at lære de mennesker at kende, som bor i lokalområdet, før vi åbner en ny butik. Er der et lokalt favoritbrød eller en egnskage, så stræber vi efter at få det med i sortimentet. Aalborgsneglen, bananrouladen i Midtjylland og kaffestængerne i Fredericia er gode, velsmagende eksempler. Mangfoldigheden og fleksibiliteten er vi stolte af.

Vores brød og kager bages hver dag og nat af mere end 300 bagere og konditorer på 36 bagerier over hele landet, og køres flere gange om dagen ud til alle vores butikker.

Internationalisering

Lagkagehuset åbnede i 2016 for første gang udenfor Danmark i London under navnet ”Ole & Steen”. Siden er der kommet yderligere til, så der nu er 12 bagerier og butikker i London. Læs mere om Ole & Steen i London her.

I starten af 2019 åbnede Lagkagehuset sit første bageri i New York ved Union Square på Manhattan. Åbningen markerede også Lagkagehuset butik nr. 100 på tværs af landegrænser og blev fulgt op af yderligere to åbninger på Manhattan i løbet af 2019. Læs mere om Ole & Steen i New York her.

KULTUR OG VÆRDIER I LAGKAGEHUSET

Vi sætter altid barren højt i alt hvad vi gør; fra butiksindretning, til råvarer, håndværket, - til de høje oplevelser vores gæster får, når de træder ind ad døren i vores butikker.
Siden åbningen af den første butik, har vores mål været at give gode smagsoplevelser til alle. De gode oplevelser skaber vi gennem en ambitiøs tilgang til håndværk, råvarer, smag og kvalitet.
Vores opskrift: Stolte håndværkstraditioner krydret med innovativ produktudvikling, de bedste ingredienser og nogle af landets dygtige bagere og konditorer.

VORES LEVEREGLER I LAGKAGEHUSET
Vores leveregler krydser landegrænserne og deles af alle vores kolleger i både Danmark, London og New York.

LIVE IN BALANCE – VORES OVERBEVISNING
Vi tror på, at balance i alle livets forhold er vejen til glæde, og skaber overskud til at give til andre.

BEST MADE – DET DER KENDETEGNER OS
Vi tror på, at godt håndværk med ærlige råvarer giver gode oplevelser.

EVERYDAY KINDNESS – MÅDEN VI ER PÅ
Vi tror på, at når vi gør gode ting for andre, kommer der gode ting igen.

SAMFUNDSBIDRAG

Overskydende brød og kager doneres til velgørende organisationer
I Lagkagehuset samarbejder vi med en lang række velgørende organisationer over hele landet. De modtager en stor del af det bagværk, der er i overskud i vores bagerier og butikker ved lukketid. Resten bruger vores bagere selv i bagerierne til blandt andet at lave vores populære træstammer og romkugler. På den måde hjælper vi nogle af de mest udsatte borgere i vores samfund og reducerer på samme tid vores madspild.

Her er et udsnit af de organisationer, vi udleverer overskydende brød og kager til - hver eneste dag:

Storkøbenhavn
Mændenes Hjem, Vincent Gruppen, Vesterbro Maduddeling, Betlehem og Apostel Kirkernes madudlevering til hjemløse, Kvindehjemmet, opholdssted for voldsramte kvinder og deres børn, Cafe Exit, udslusningsprojekt for tidligere straffede og Vestre Fængsel - til særlige begivenheder

Resten af Danmark:
Kirkens korshær – Aalborg, Den blå cafe - Hjørring, Kirkens korshær - Randers, Stop madspild - Kjellerup, Sind og Blå Viol - Skive og Stop lokal madspild - Viborg

ÅRETS VIRKSOMHED I BRØNDBY KOMMUNE 2019

I 2019 åbnede vi vores nyeste bageri i Brøndby, hvor bagere og konditorer bager dag og nat, så vi flere gange om dagen kan levere friskbagt brød og kager til flere af vores butikker i Storkøbenhavn. Samme år modtog bageriet prisen som Årets Virksomhed i Brøndby. Vi blev indstillet til prisen for ”arbejdet med at skabe et inkluderende arbejdsmarked – og vores signifikante resultater med at sikre jobåbninger og varig beskæftigelse for borgere på kanten af arbejdsmarkedet”.

Prisen er i høj grad givet for den indsats, der bliver lagt i at bringe ledige ind på arbejdsmarkedet, som heldigvis lykkes i stor stil i vores centrale konditori og bageri i Brøndby. For Lagkagehuset er det naturligt at engagere os i lokalområdet og tage et ansvar på arbejdsmarkedet. Vi tror på, at mennesker med vidt forskellig baggrund har noget at bidrage med. Det kan for eksempel være mennesker af anden etnisk oprindelse, mennesker med handicaps eller mennesker, der i et eller andet omfang er ramt af sociale omstændigheder. Vi ser frem til at fortsætte vores indsats med at skabe jobs på alle niveauer og på tværs af vores mange fagområder.

Ledelse

DIREKTION
Jason Cotta, CEO
Mikael Koch Jensen, CFO
Jesper Mark Dixen, CCO
Martin Bjeld, Head of Group Supply Chain

BESTYRELSE
Henrik Brandt, Bestyrelsesformand
Bestyrelsesformand for Fritz Hansen, Nemlig.com, Toms Gruppen

Robert Furuhjelm
Partner Nordic Capital

David Samuelson
Principal Nordic Capital

Jean-Philippe Barade
Partner L Catterton

Karen Kochevar
Non-Executive Director senest ved Union Square Hospitality

Graham Turner
Non-Executive Chairman ved ETM Group, Barburrito