Historie

HVORFOR HEDDER VI LAGKAGEHUSET?

I 1991 åbnede Ole Kristoffersen det første bageri i stueetagen på Torvegade ved Christianshavns Torv.

Bygningen fra 1930 ligner en gigantisk lagkage med de skiftevis flødeskums- og cremefarvede lag, og gav anledning til at kalde bageriet for Lagkagehuset.

OLE & STEEN

Løbende åbnede Ole flere bagerier i København, men først i 2008 blev Lagkagehuset til det, vi kender i dag, da Ole fandt sammen med Steen Skallebæk. Han ejede på det tidspunkt en række jyske bagerier under navnet Skallebæk Bageri med hovedsæde i Haderslev.

De to bagere havde hver for sig med stor succes, og et nærmest identisk forløb, drevet bagerier i hver deres del af landet. Steen i vest og Ole i øst. Nu fandt de sammen i en fælles passion for godt bagværk og en ambition om, at deres brød og kager skulle ud til hele landet. At gå til bageren skulle være en oplevelse, og gæsterne i Lagkagehuset skulle have kompromisløse smagsoplevelser, de ikke glemte lige med det samme. Det skulle ske med høj kvalitet, gode råvarer, godt håndværk og en sans for ekstraordinær service i kontakten med gæsterne.

Fotograf: Marie Louise Munkegaard

GODT BRØD TIL HELE LANDET

Så gik det stærkt. Fra epicentrene i København og Haderslev bredte Lagkagehuset sig ud over hele landet, og i 2017 var der mere end 80 lokationer i Danmark.
Det år skete en væsentlig ændring. Lagkagehuset blev solgt til kapitalfonden Nordic Capital, hvilket blev et hjertevarmt og rørende farvel og tusind, tusind tak for alt til grundlæggerne Ole og Steen. Men deres ånd og den kompromisløse indstilling til kvalitet, gode råvarer og fremragende service efterlever vi alle stadigvæk hver eneste dag.

Den lokale bager

Fra hovedstaden i øst, Hjørring i nord, Haderslev i syd og Herning mod vest findes nu mere end 100 Lagkagehuset – og flere kommer til. Vi er den lokale bager – lige meget hvor i landet vi ligger.

Vi gør os altid umage for at lære de mennesker at kende, som bor i lokalområdet, før vi åbner en ny butik. Er der et lokalt favoritbrød eller en egnskage, så stræber vi efter at få det med i sortimentet. Aalborgsneglen, bananrouladen i Midtjylland og kaffestængerne i Fredericia er gode, velsmagende eksempler. Mangfoldigheden og fleksibiliteten er vi stolte af.

Vores brød og kager bages hver dag og nat af mere end 300 bagere og konditorer på 36 bagerier over hele landet, og køres flere gange om dagen ud til alle vores butikker.

Internationalisering

Lagkagehuset åbnede i 2016 for første gang udenfor Danmark i London under navnet ”Ole & Steen”. Siden er der kommet yderligere til, så der nu er 12 bagerier og butikker i London. Læs mere om Ole & Steen i London her: (link: oleandsteen.co.uk)
I starten af 2019 åbnede Lagkagehuset sit første bageri i New York ved Union Square på Manhattan. Åbningen markerede også Lagkagehuset butik nr. 100 på tværs af landegrænser og blev fulgt op af yderligere to åbninger på Manhattan i løbet af 2019. Læs mere om Ole & Steen i New York her.