Brød med BRØD MED KARAKTÈR
Det gode brød
I Lagkagehuset bager vi brød med enkle ingredienser og med fokus på at skabe gode rustikke brød, med masser af smag og tekstur. Det gør vi blandt andet ved at bruge surdej, langtidshæve brødene i ca. 24 timer og bage brødene ved høj varme i vores stenovne.
Alle vores brød skiller sig ud på hver deres måde. Og der er forskel på hvilket brød vi anbefaler alt efter om du har brug for saft og kraft til morgenbordet, et mildt brød til ostemaden, et godt sandwichbrød, et godt brød til suppe eller tapas eller noget helt femte.
Krumme, skorpe og smag
Vi går efter en saftig krumme i vores brød. Tætheden af krummen, afgøres især af vandbindingen og varierer alt efter typen af brød vi bager. Vi har både brød med tæt, blød krumme og lang, saftig krumme, som hver især egner sig godt til forskellige situationer.
Brødets skorpe har stor betydning for smagsoplevelsen og hvad man spiser brødet til. Vores mest rustikke brød med tyk og knasende skorpe er især gode som supplement til aftensmaden, mens de brød med lidt blødere skorpe egner sig særlig godt som blandt andet sandwichbrød.
Smagen afgøres også af brødets meltyper, mængden af surdej og kerner. Et brød med mange kerner kan have en let nøddeagtig smag, som går rigtig godt sammen med en god skive ost.
Et rustik madbrød
Et godt madbrød kendetegnes af en sprød, knasende skorpe og en lækker, saftig krumme. Og så komplementerer det smagene fra det salte køkken rigtig godt.
Blandt madbordets favoritter er vores batardbrød med en lang og saftig krumme, sprød og lækker skorpe og så er det en smule mere salt end de fleste andre brød. Vores surdejsbrødet med luftig krumme og let syrlige smag er også en favorit på madbordet.
Vi står altid klar med råd og vejledning om det gode brød til netop din situation, når du besøger os i Lagkagehuset.
Kerner til morgenbordet
Flere af vores brød er rige på kerner både i skorpen og i krummen. Når brødet bages afgiver kernerne nemlig en let nøddeagtig smag, som gør brødet ideelt til morgenbordet. Så find dit favoritpålæg frem og nyd den let knasende fornemmelse mellem tænderne.
Af kernerige brød finder du blandt andet vores grove speltbrød, skagensbrødet og bigabrødet.
Husk at du kan bestille morgenbrødet til afhentning med Click & Collect, så kan du snooze en ekstra gang, mens vi pakker dine sager.
Formbrødet: Simpelt og lækkert
Er du på udkig efter et brød med en tæt blød krumme, lidt mildere skorpe og en smule mere sødme? Så skal du kigge til vores formbrød.
Det klassiske formbrød er med dets mildhed en populær gæst ved julefrokostbordet, ja faktisk et must til en god rejemad. Og skal du smøre sandwich til madpakken, er formbrødet også ideelt.
Vores formbrød fås både helt klassisk uden kerner eller som håndværkerbrød med birkes på toppen.